Grupp: Huvudforum

Det svåraste kommer sedan

0
Ogilla!
68
Gilla!
2020-04-19 22:46:22

Efter en första panikvåg i samhällen, finansmarknader och ekonomier, följde ofattbara stora ekonomiska stimulanser och löften om gradvis lättade restriktioner. Kombinerat med att människan inte orkar bära negativiteter allför länge, har en lättnadsvåg sköljt över samhällen och finansmarknader (inte över ekonomierna - OBS!). Men är den hållbar? De flesta verkar vara överens om att smittan inte kommer att avta nämnvärt innan flockimmunitet eller vaccin kommer att stoppa covid-19. Vaccin pratas det om kan väntas först om 12-18 månader och flockimmunitetens inträde verkar kunna variera beroend på vilka strategier som använts i ingångsskedet.

Och sedan? Vi har redan kunnat se att den våg av nationalism, som svept över världen sedan Trump äntrade scenen och den stora flyktingvågen 2015 skakade EU-länderna, växt sig starkare i och med de samhälleiga motmedlen mot covid-19. Handelssamarbeten har bytts ut mot handelskrig och ökade tullar. Globaliseringen har tidigare varit en stark motor för växande ekonomier och börsuppgångar. Hur kommer det nu att gå med exportstarka länder och företag? Kommer importrestriktioner införas för att "kickstarta" ländernas egna elkonomier? Och hur kommer det på sikt att gå med världsfreden? Lägg där till skenande statsskulder. Det ör inte utan att en är orolig!

Momentum

0
Ogilla!
66
Gilla!
2020-04-21 13:13:36

Vad gäller coviden pumpar medierna oss med dystra profetior. Börsmarknaden däremot antyder en doft av hopp med en återhämtning på Nasdaq Comp med mer än 61,8 % och ATH på AZN. Bland annat. Men så dyker oljan nedåt. Det gör inte framtidstankarna ljusare direkt. . ´

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.